~~FotoBLOGGEN~~

~~FotoBLOGGEN~~

~~Vagnstallet Johanneslust~~

Haur du sitt Malmö.?.?.?...Posted by Matts Rydén Wed, June 22, 2011 07:56:52Hej alla.!.!.!

Här om veckan när jag var och tränade på Friskis & Svettis Johanneslust såg jag att en av dörrarna var öppen på det gamla vagnstallet på samma område. Som nyfiken fotograf satte jag mig på cykeln efter duschen och pallrade mig dit. Hade ingen aning om vad som skulle möta mig i lokalerna, men jag blev positivt överaskad. Grafittikonstnärerna hade varit inne i lokalen och förgylld de gamla väggarna...då menar jag grafittikonstnärer, inte de som bara gillar att klottra...detta var verkligen färgglad konst. Kanske det var det som gav inspiration om vad lokalen ska användas till....har hört lite vid sidan om att lokalen eventuellt ska användas till ateljeer till konstnärer, men det får väl tiden utvisa. Angående detta område så var det förr ett ganska stort järnvägsland...3 linjer gick här förbi...Malmö-Simrishamn...Malmö-Genarp & Kontinentalbanan. Just den här lokalen som jag var inne och fotograferade var ett vagnstall och byggnaden som Friskis & Svettis har tagit över var en gammal lokverkstad. Tror faktiskt att detta område i framtiden kan bli ganska trevligt när de väl har städat upp.

Nog med jidder...här kommer pågra pics innefrån det gamla vagnstallet.

Vagnstallets bågade form kastar en kraftig skugga som leder os bort till den gamla lokverkstaden....nu...Friskis & Svettis.

En av dörrarna var uppbruten...tur för mig...annars så hade jag inte kommit in i lokalen. Den är för övrigt nu i skrivandes stund förseglad.

De flesta fönster var förseglade, men som tur var så fanns det luckor där ljuset trängde in.

Det var bara ett fåtal av de bilder som jag tog inne i byggnaden....Men det var sannerligen färgglatt och motivsprakande.

~~UPPDATERAT NYLIGEN :-)~~

Efter en låååång promenad med Bella så har jag lyckats att samla ihop ca 180 klasar fläderblommor...detta var trots allt dagens projekt. Så ny står ca 10 liter fläderblomssaft och ska dra i 5 dygn. Det är nog den mest fantastiska sommardricka jag kan tänka mig...även utmärkt för att blanda ut vodkan med till en grymt smakfull sommargrogg...med mycket krossad is....SWEET.!.!.! Brukar även spara någon liter till vintern...då kan man plocka ut minnena från sommaren från frysen och härda ut de mörka månaderna.

Till nästa gång....

~~Matts~~

mattsryden.se

  • Comments(1)//blogg.mattsryden.se/#post102

~~Häger~~

Haur du sitt Malmö.?.?.?...Posted by Matts Rydén Tue, June 14, 2011 09:34:08Hej alla.!.!.!

Upplever för tillfället en av baksidorna av nattarbetet....visst är det skönt att vara långledig...men...då ska man inte drabbas av sömnstörningar. Är inne på andra natten med minimal sömn och kroppen börjar att säga ifrån...det gör ju saken inte bättre att gräset blommar när man har ett visst problem med allergi. Vädret i Malmö är för tillfället gråmulet och regnet hänger i luften och det är faktiskt en ganska skön känsla för tillfället...man behöver inte känna alla dessa måsten som man annars skulle ha fått gjort. Så man får väl gå och småpula lite här hemma...fixa till några fotografier och uppdatera bloggen :-) Upptäckte att albumen som ligger på webbsidan inte gick att se på alla webbläsare... t ex internet explorer och Mozilla Firefox....konstigt.?...för oftast görs scripten för internet explorer. Själv så använder jag mig av Safari i o m a jag har sadlat om till mac. Ska se om jag hittar ett mer universalt album som täcker de flesta webbläsare, men det blir nog ett höst/vinter arbete....så vi får hålla till godo med den lösningen som jag har fått göra...tror dock inte att de flesta betraktarna kommer att märka någon skillnad.

Well Well....det var lite nutidsstatus från mig. Jag och Lasse var en runda till Husie Mosse hörom dagen tillsammans med Bella. Ett väldigt trevligt strövområde som är lättillgängligt för oss båda....gångavstånd...även om jag har en lite längre väg att promenera. Höjdpunkten var 2 hägrar som gick och plockade småfisk och grodor i dammen. Först tyckte jag inte att mitt objektiv räckte fram riktigt, men det blev i alla fall några resultat som jag här kommer att visa för er.

Växtligheten är rik...en salig blandning av färger. Här på området finna även ett sort utbud av vilda orchideer.

Promenadstråket går runt dammen...och trots att det är ganska överväxt vid den här årstiden så finns det vissa viloplatser där sikten är fri.

Här fastnade jag för molnets reflektion i nederkant.

En klassiskt vy...fårorna efter traktorn som ger ett fantastiskt linjespel. Gillar att göra dessa bilder med en liten svag sephiaton.

Nyponrosorna har slagit ut...just den här sönderbitna gav ett utseende som stack ut lite x-tra.

Men hägern var höjdpunkten på denna stund där den koncentrerat stog och letade efter käk.

Till nästa gång....

~~Matts~~

mattsryden.se

  • Comments(3)//blogg.mattsryden.se/#post101

~~Pariserhjulet i Malmö Folkets Park~~

Haur du sitt Malmö.?.?.?...Posted by Matts Rydén Fri, March 25, 2011 00:24:38

Hej alla.!.!.!

Japp, då har det hänt igen...en av Malmös stora siluetter är på väg att försvinna. Jag talar så klart om pariserhjulet i Malmö folkets park. I 7 år har nordeuropas största pariserhjul få pryda parken. Har faktiskt själv åkt det ett par gånger och plåtat Malmö stad från ovan. Tänker faktiskt inte skriva så mycket mer utan låta bilderna berätta.....

Dessa bilder är oretucherade och direkt ur kameran, med undantag av beskärning (föruton den 1:a)

Bye Bye.!.!.!

Den här vyn kommer vi aldrig att få se igen i Malmö stad.

En demoterad naken ring är det enda som stod kvar idag.

Det är faktiskt ganska högt....

Snacka om klätterställning för vuxna.!!!

Till nästa gång.!.!.!

~~Matts~~

mattsryden.se

  • Comments(0)//blogg.mattsryden.se/#post90
Next »