~~FotoBLOGGEN~~

~~FotoBLOGGEN~~

Skördetid

FotoPosted by Matts Rydén Sun, September 18, 2011 15:02:24
Hej alla.....

Ja här i Malmö har det inte direkt hänt något den senaste tiden mer än att livet har haft sin gång. Skulle egentligen vara på barnloppis idag med Hannah i Folkets Park, men vi bangade ur p g a vädret. Regnet hängde i luften och jag kände helt enkelt inte för att utmana ödet med alla flyttkartonger med leksaker, kläder etc....det få bli en annan gång. Men visst finns det annat man kan göra...skörda äpplen. Fyllde 1 1/2 flyttkartong med äpplen och det finns många fler kvar på träden...men grejen är att det har varit så enorma mängder med äpplen detta året så de har blivit så väldigt små. Latmasken kommer krypande när man tänker på att ta hand om dessa små pluttar....eventuellt tänkte jag göra cider eller vin av dem....smasha dem rejält och sedan jäsa. Men de senaste timmarna har ändå varit produktiva....ett par kilo med äpple & rabarber mos...och 3 socker kakor med äpple och choklad. Så nu har man fjäskat till sig några x-tra poäng hos ungdomarna...men de é så klart, de har även hjälp till om än lite ;-)

På tal om äpplen och skördetid så kan jag rekommendera ett besök till äpplemarknaden i Kivik...är vi lediga så brukar vi alltid besöka den, men detta året missar vi det...men i alla fall ett lite trevligt tipz. Knalla in HÄR för att läsa lite mer om äpplemarknaden i Kivik.

Hannah och hennes kompis Frida plockar äpplen för fullt...som tur é så kompletterade alla varandra...från Hannahs 147 cm till Freddes 187...så vi täckte i stort sett upp hela trädens höjd.

Hemmagjord äpplemos é bara för gött....ett rejält antal kilon sen har man resurser i frysen under de mörka vintermånaderna.

Tjejerna bakade 3 sockerkakor med bl a äpple och mörk smält choklad...Jammy.!.!.!

Till nästa gång...

~~Matts~~

mattsryden.se

  • Comments(2)//blogg.mattsryden.se/#post117