~~FotoBLOGGEN~~

~~FotoBLOGGEN~~

Östra Farmvägen

Haur du sitt Malmö.?.?.?...Posted by Matts Rydén Sun, November 28, 2010 19:52:09

Hej alla.!.!.!

Då har jag varit ute och promenerat en gata till i Malmö med kameran, den här gången en gata som heter Östra Farmvägen...en fruktasnvärt tråkig gata som egentligen inte har mycket att erbjuda i fotoväg. Men något ska man väl kunna hitta som är fotogeniskt...jag går inte in på små detaljer utan försöker bara få en dokumenterande överblick av den här trissta gatan...en av anledningarna till detta är att det var grymt rått och kallt den här eftermiddagen och jag var egentligen inte klädd för det här...men vad gör man inte för konsten.

Here we go.!.!.!

Från mitt håll så börjar Östra Farmvägen här...vid korsningen till Sallerupsvägen. I den gröna inglasade delen finns det en restaurang/biljard/röka ställe. Sommartid ligger röken tät i gatan med doft av dess olika frukter som sugs in via vattenpipor...har själv bara passerat, inte gått in.

Passerar gamla VÄS...Värnhems sjukhus...där bet sig Malmö stad sig i svansen när de la ner hospitalet 2002 om jag inte minns fel. Malmö skulle verkligen behöva detta sjukhus i dagens tryckta vårdläge. Idag så finns det studentbostäder, skolor och flerfamiljshus...Tror att området kallas för Rönnen idag.

Bostäderna i Katrinelund härstammar från början av 60-talet...trissta klumpar som bara förtjänar sitt bosyfte. 1892 öppnades Katrinelunds vårdanstalt för sinnessjuka kvinnor fram till 1936, då Malmö östra sjukhus öppnades.

Anledningen till att jag valde den här gatan för dagens dokumenterande var att jag skulle in på Willys och handla lite. I mitten ser ni vår gula gamla trotjänare...en Ford Mondeo-97.

Japp....Östra Farmvägen fortsätter....så även jag...ingen direkt upphetsande vy.

No commentz.!.!.!

En trevlig konstnär har det senaste året sett till att pryda tråkiga stängsel med blommor och text i tygsnören....en uppfriskande fläkt i Malmö Stad.

Klotter finns det i mängder...japp jag kallar det för klotter, det ska mer till än så här innan jag kallar det för graffiti....graffiti är en konstform som tilltalar...det här är bara skit. En bil susade förbi i exponeringstillfället, tur var väl det så det blev lite spänning i denna trissta vy.

Slitna byggnader har sin charm...här kan man hitta trevliga texturer för vidare retuchering av bilder.

I det här hörnhuset repade min älsta son med bandet Jackie Khan.

Skoda miljö...ska det inte vara Skona miljön, men det är kanske syftet med den här reklamen för miljöbilen.

Klotter...här i alla fall förgyllt med en vackert istappsrad.

Suck....ännu mer klotter....

En av de få positiva sakerna på den här gatan är den här byggnaden...tycker den är grafiskt vacker. Men den här kåken har nyligen genomgått en renovering. Bara för några månader sedan så låg det här en bilverkstad med skylten "hela ladan lutar"...även då hade den sin charm.

Riktigt cool faktiskt...eller.? G. A. WANGEL AB. FÄRGERI & KEM. TVÄTT står det på loggan...tydligen ska Mölledalgymnasiet flytta in i de här lokalerna. Typsnittet av texten ska dock behållas till skolan.

Grafiskt....

Grindarna in till St. Pauli södra kyrkogård

Gatan fortsätter....

Fler småtråkiga flerfamiljshus. Sorgenfri uppkom någon gång under mitten av 1900-talet...ja ja...lite färg finns det dock.

Vad gör man med en tråkig gata...jo man förvränger verkligheten lite... ; )

Lite linjer...

Fler linjer...

Här slutar Östra Farmvägen och går över till Norra Grängesbergsvägen...även det en trisst gata.

En sidogata är Branteviksgatan...lite trevligare faktiskt.

Men mitt i allt det trissta, färglösa så hittar vi Tropikhuset på Brantevikstorg. Där har mina vänner en väl detaljerad reptilhandel som är väl meriterad....suck..något positivt i alla fall.

DU ÄR VACKER SOM DU ÄR lyder budskapet....Malmös "tygsnörekonstnär" har förgyllt igen.

Snart tillbaka på ruta 1 igen på Östra Farmvägen.

Avslutar mitt dokumenterande på ett passande sätt för den här gatan....färglöst.!.!.!

Hoppas att jag kan visa er något trevligare nästa gång....men fram till dess...Ha Dé.!.!.!

Till nästa gång....

~~Matts~~

  • Comments(3)//blogg.mattsryden.se/#post73