~~FotoBLOGGEN~~

~~FotoBLOGGEN~~

~~Vagnstallet Johanneslust~~

Haur du sitt Malmö.?.?.?...Posted by Matts Rydén Wed, June 22, 2011 07:56:52Hej alla.!.!.!

Här om veckan när jag var och tränade på Friskis & Svettis Johanneslust såg jag att en av dörrarna var öppen på det gamla vagnstallet på samma område. Som nyfiken fotograf satte jag mig på cykeln efter duschen och pallrade mig dit. Hade ingen aning om vad som skulle möta mig i lokalerna, men jag blev positivt överaskad. Grafittikonstnärerna hade varit inne i lokalen och förgylld de gamla väggarna...då menar jag grafittikonstnärer, inte de som bara gillar att klottra...detta var verkligen färgglad konst. Kanske det var det som gav inspiration om vad lokalen ska användas till....har hört lite vid sidan om att lokalen eventuellt ska användas till ateljeer till konstnärer, men det får väl tiden utvisa. Angående detta område så var det förr ett ganska stort järnvägsland...3 linjer gick här förbi...Malmö-Simrishamn...Malmö-Genarp & Kontinentalbanan. Just den här lokalen som jag var inne och fotograferade var ett vagnstall och byggnaden som Friskis & Svettis har tagit över var en gammal lokverkstad. Tror faktiskt att detta område i framtiden kan bli ganska trevligt när de väl har städat upp.

Nog med jidder...här kommer pågra pics innefrån det gamla vagnstallet.

Vagnstallets bågade form kastar en kraftig skugga som leder os bort till den gamla lokverkstaden....nu...Friskis & Svettis.

En av dörrarna var uppbruten...tur för mig...annars så hade jag inte kommit in i lokalen. Den är för övrigt nu i skrivandes stund förseglad.

De flesta fönster var förseglade, men som tur var så fanns det luckor där ljuset trängde in.

Det var bara ett fåtal av de bilder som jag tog inne i byggnaden....Men det var sannerligen färgglatt och motivsprakande.

~~UPPDATERAT NYLIGEN :-)~~

Efter en låååång promenad med Bella så har jag lyckats att samla ihop ca 180 klasar fläderblommor...detta var trots allt dagens projekt. Så ny står ca 10 liter fläderblomssaft och ska dra i 5 dygn. Det är nog den mest fantastiska sommardricka jag kan tänka mig...även utmärkt för att blanda ut vodkan med till en grymt smakfull sommargrogg...med mycket krossad is....SWEET.!.!.! Brukar även spara någon liter till vintern...då kan man plocka ut minnena från sommaren från frysen och härda ut de mörka månaderna.

Till nästa gång....

~~Matts~~

mattsryden.se

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by susanne Wed, June 22, 2011 14:00:46

Härligt med flädersaft!!! Min smakas av för fullt och flera PET-flaskor ligger fyllda i frysen! Det är ju så gott=)
Jag gillar konsbilderna du bjuder på. Både dina bilder och konstnärernas fantastiska skapelser. Jag kan med nöd och näppe få till en streckgubbe hyfsat bra men dom kan verkligen måla. Att utnyttja stället till konstutställning och annat vore ju bara så läckert. Håller med om TAGZ, DET är inte konst, det är kludd som förstör men det du visar... DET är konst! Fantastiskt läckert ljus du fick till med hjälp av fönstren. Jättekul att se=)
Ha det gott och ha en härlig midsommarhelg!!
Mvh Susanne