~~FotoBLOGGEN~~

~~FotoBLOGGEN~~

~~Färger...~~

Riseberga~En del av MalmöPosted by Matts Rydén Tue, May 17, 2011 20:11:44
Hej alla.!.!.!

Ja nu har April/Maj vädret kommit igång....efter ha blivit bortskämd ett par veckor med högsommarvärme....poolen har preparerats och är färdig för säsongen, alla utemöbler står på plats....hängmattan & badenbadenstolarna är invigda.....Vad händer då.?...jo, blåst, regn och kallare temperaturer....så nu har man lagts i väntans tider på sommaren igen. Men det är inte enbart nackdelar...regnet gör så att allt blommar upp och grönskan sprudlar och vi omges nu i skrivandets stund i en kavalkad av pastellfärger. Tog mig en lite cykeltur i helgen i mitt närområde och dokumenterade bl a rapsen stickande gula kulör. Gruvligt vackert var det när färgerna möttes av den regntunga svarta himlen.

Strikta linjer ger en dimension i naturens kontast.

De tunga regnmolnen börjar att rulla in över Malmöregionen.

Rapsens gula exploderande pastellfärg ger ögat en exotisk kick.

Raka motsatsen till när cowboyen rider in mot solnedgången.....

Mäktigt för ögat när man kan se linjen mellan sol och mörker.

Pilträden står snart i zoonen där de ska bli kuvade av Tors hammare.

Några pics och intryck från mitt närområde en söndag eftermiddag i Maj månad.

Till nästa gång....

~~Matts~~

mattsryden.se

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lena A Mon, June 06, 2011 23:45:30

Vilken dramatisk himmel du har lyckats fota, läckert! Snygg kontrast till de gula vackra fälten.

Posted by Matts Fri, May 20, 2011 18:30:06

Japp Lasse.....kontrasterna är mäktiga. Valde att lägga upp några av de här bilderna som vinjettbilder på webbsidan.... tillhör liksom årstiden.

Tack Susanne....ja här i Skåne är alla färger på plats. Vi blev lite bortskämda för någon vecka sedan då vi hade riktigt högsommarväder, men det kyldes ner lite och nu har vi traditionellt Majväder.

Posted by Lars Fri, May 20, 2011 10:51:33

Hej Matts

Noterade att du lagt upp lite nya bilder på framsidan.

Snygga kontraster mellan ljus och mörker med dramatiska inslag över ett vackert Skånalandskap. Klart man faller för det.

Lev väl.

/Lars

Posted by susanne Wed, May 18, 2011 04:44:36

Du har verkligen fångat vädrets makter på ett snyggt och effektfullt sätt. Kan riktigt se åskvädret framför mig. Själv så njuter jag ju av åskväder så länge det inte är inne på husknuten... vill säga=) Ni har kommit en bit längre än vad vi har här i Mälardalen. Jag var ute och fotade körsbärsblommor förra veckan och nu har dom blommat över. Det går ju så vansinnigt fort. Och desto snabbare lär det väl bli nu när regnet kommer... men oj vad vackert grönt det blir i naturen. Ha det gott=) Mvh Susanne